Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

GT Sport weekend

Az idén alakult GT CUP Open 3. állomása volt a Magyar futam. A GT Sport Organizációjába tartozik ez a sorozat is, csak úgy mint a GT Open. Ebben a bajnokságban szerényebb költségvetésű csapatok pilóták versenyeznek, de ez nem egyenlő a minőségtelen futamokkal. Ugyanis elég izgalmas 2 versenyt hozott az elmúlt hétvége, de haladjunk szép sorjában. Érdemes szót ejteni a betétfutamokról is. Itt volt az olasz Formula 4-es Abarth széria, a Formula Regional Eu, illetve az Euroformula open, köztük olyan nagy nevekkel mint Billy Monger aki kettő éve egy brit Formula 4-es futamon szenvedett hatalmas balesetet és mindkét lábát amputálni kellett térdtől lefelé, de ez nem szegte kedvét nagyon sokat dolgozott azon, hogy újra autóba ülhessen és oly annyira sikeresen abszolválja ezt, hogy a májusi paui futamot meg is nyerte, nem kis meglepetésre.

billy.jpgA griden megtalálható volt Sophia Flörsch is aki tavaly a macaui F3-as versenyen szenvedett hatalmas balesetet. Itt volt még Enzo Fittipaldi, Emerson Fittipaldi fia, illetve David Schumacher aki pedig Ralf Schumacher gyermeke. 

sophia.jpgNa de jöjjenek akkor az igazi főszereplők a nagy túraautók, mint például Porsche, McLaren, Lamborghini, Mercedes. 

De most jöjjön az első időmérő eredménye.

q1.jpgíme az első futam rövid összefoglalója.

De az első futammal nem ért ám véget a hétvége, ugyanis vasárnap rendeztek egy második időmérőt és egy második futamot is amit lejjebb tekinthettek meg.

q2.jpg

Végezetül íme néhány kép a hétvégéről.

lambo.jpgmclaren.jpgmerci.jpgporsche.jpgprosche1.jpg