Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

GT OPEN Budapest vasárnap

2.jpg

A vasárnapi időjárás már jóval kedvezőbben alakult mind a nézők mind a csapattagok számára, ugyanis kellemes napsütésben 23 fok körül hőmérséklet várta őket. Ennek tükrében a szombat reggeli időmérőedzés máris hozott egy meglepetést ugyanis a #16-os számú Mercedes AMG GT3-at vezető Allam Khodair szerezte meg a rajtelsőséget.

4.jpg

A második a helyet az előzőnap negyedik helyén záró #25 Imperial Racing versenyzője Rik Breukers szerezte meg. Míg a második sor elejére a tegnapi győztes #52-es Luzich racing vezetője Daniel Serra szerezte meg. 

2.jpg

qual2.jpg

A rajt ezuttal is probléma mentes volt szerencsére. Az első igazán nagy incidens a verseny első 10 percének végén történt amikor is a #9-es Lamborghinit vezető Zdeno Mikulasko elmérte az egyes kanyarféktávját és csak úgy mint előzőnap Damiano Fioravanti, Zdeno is ütközött méghozzá a #7-es számú BMW-t vezető Thiago Marquesel. Itt mindkettőjük versenye végetért a versenyirányítás pedig elrendelte a biztonsági autó bejövetelét. Ezt követően nemsokkal pedig egy érdekes balesetnek lehettünk szemtanúi, ugyanis a 12-es kanyar felé menet a mezőny már lassított az SC táblát látván amikor a #90-es számú Lamborghinit vezető Stefano Costantini túl nagy tempóval érkezett és amikor a fékre lépett elindult az autó hátulja és a #77-es Audit vezető Marcin Jedlinskinak nekicsapódva végül a szalagkorlátban állt meg Costantini. 

3.jpg

A biztonsági autó bejövetele után sem csillapodtak a kedélyek hiszen a sikán utáni balos jobbosban a #333-as autót vezető David Perel neki ment a #11-es számú ferrarinak és mind a ketten megforogtak. Szerencsére mind a ketten tudták folytatni a versenyt de csak a mezőny végéről.

7.jpg

Végül a #16-os számú Mercedes AMG GT3-nak nem akadt legyőzője és magabiztosan megnyerték a futamot, második helyen az Imperial racing versenyzői a #25-ös számú autó ért be, harmadik pedig a #6-os Vincenzo Sospiri Racing lett.

Most egy hosszabb nyáriszünet következik folytatás majd szeptemberben a híres Silverstone-i pályán.