Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

GP3 Silverstone - Russell nyert

Mesésen alakul eddig a hétvége Russel számára, ugyanis hazai közönség és csapattársa előtt tudott nyerni, Hubert és Lorandi sorrendben a dobogón. 

A rajt okozott némi forró pillanatot Russelnek ugyanis a rajtot sokkal jobban kapta el Hubert aki le is rajtolta őt, Aitken sem panaszkodhatott, hiszen az 5. helyről a harmadik helyig jött fel a start után. Fukuzumi pedig a negyedik helyen jött így az első négy helyet megint ART Grand Prix-es autó foglalta el, egészen addig amíg nem jött Niko Kari és Fukuzumit, Aitkent egyszerre megelőzve át vette tőlük a 3. helyet. Ez után sajnos Fukuzuminak nem alakult jól a futam hiszen az első kör felén meg adta magát az autó. Utánuk Lorandi, Boccalacci, Tveter sorrend volt a kör végén. Aztán 4 körig kellett várni amikor is a Hangár egyenesben Russell megelőzte Hubertet és vissza vette a vezetést. A 14. körben Tveter alatt megállt az autó, a régi célegyenes mellett a füvön parkolt le ami annyira rossz helyen volt, hogy Virtuális biztonsági autót kellett elrendelni. Már csak néhány kör volt hátra Russell az első mögötte Hubert és Lorandi akiket Aitken követett. Boccalacci, Kari, Maini és Alesi volt az első volt az első 8, és pontot szerzett még Kevin Joerg és Julien Falchero is.

Boccalacci egy 5 mp-es büntetést kapott amiért össze ütközött Karival, így az ötödig helyről a 8.ra csúszott vissza, Így a sorrend Russell, Hubert, Lorandi, Aitken, Kari, Maini, Alesi és Boccalacci. 

Baptista kapta a másik büntetést VSC alatt töltötte le az áthajtásos büntetést ami szabálytalan így a 12. helyről a 15.-re esett vissza.

Folytatás holnap reggel Magyar időszerint 9 órakor, Boccalaccival a pole-ban!

gp3-silver-race1.jpg