Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

GP3 Silverstone - Russell a pole-ban

Russellt a hűvös idő sem tudta meg állítani abban, hogy rajongói előtt megszerezze idei második első rajthelyét két csapattársa Hubert és Fukuzumi előtt.

A brit egy 1:46.608-as idővel egy tizeddel nyerte végül meg az időmérőt ami felhős de száraz körülmények között zajlott. Mindegyik pilóta szinte a kezdés után meg is tett egy biztonsági kört, hiszen Angliában bármikor eleredhet az eső.
Az első roham után Santino Ferucci, Bruno Baptista, Steijn Schothorst, Niko Kari, Alessio Lorandi és Hubert is állt az élen amíg nem jött Russel egy 1:47.5-ös idővel. Azután mindenki a boxba hajtót friss gumikért, hogy aztán meg többet ki hozzanak magukból. 
Az edzés utolsó hajrájában a tempó még többet nőt, elsőnek Boccalacci vette át a vezetést Russelltől mindössze 5 ezred másodperccel, majd Aitken és Fukuzumi álltak az élre amíg nem jött Russell az 1:46.608-as idővel.
AZ első három helyen ART Grand Prix-es autó végzett Russell Hubert Fukuzumi sorrendben mögöttük  Boccolacci, Lorándi, Aitken, Niko Kari, Arjun Maini, Ryan Tveter és Julien Falchero. Szombaton az első versenyt magyaridőszerint délután 17 órakor rendezik. 

Ime a teljes időmérős lista:

gp3idomero-sil.jpg