Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

GP3 Silverstone - Alesi nyerte a 2. futamot

A tegnapi büntetésnek köszönhetően Boccalacci indult volna az első helyről, de nem tudott el indulni a futamon, így az első rajtkocka üresen maradt. A második rajtkockából csapattársa Alesi indult aki nagyszerű start után megőrizte az első helyet az első kanyarban, mögötte Aitken és Maini fordult. 

_56i3591.4075945.jpg

Maini nem tudta fel venni a ritmust, így könnyedén megelőzte őt Niko Kari. Viszont Hubert és Russell már nem bírta magát ilyen könnyen át hámozni Mainin és beszorultak mögé. A 3. körben egy ütközés történt, amikoris Steijn Schothorst és Julien Falchero össze értek és mind a ketten a kavicságyba csúsztak. A mentés idejére a versenybíróság el rendelte a biztonsági autó használatát. A 7. körben aztán újra indult a száguldás, Alesi könnyedén eljött mögötte Aitken is, Russell megelőzte csapattársát Hubertet majd Mainit is, és már a 4. helyen haladt amikor is célba vette a dobogót, eközben csapattársa Hubert pedig Lorandival küzdött az 6. helyért. Aztán Hubert rontott és még Keving Jörg is megelőzte így azonnal csak a 8. helyen találta magát. Az utolsó körben Russell minden helyismeret tudását bevetette de ez sem volt elég ahhoz, hogy megelőze Karit.

gp3-alesi-win-silverstone-2-2.jpg

Alesi megszerezte élete első GP3-as győzelmét mögötte Aitken lett a második, Niko Kari a harmadik helyre jött be. A tegnapi győztes Russell végül negyedik lett. A Jenzeres Maini 5. csapattársa Lorandi 6. Kevin Jörg a 7. helyen ért be és az utolsó pontot érő helyen pedig Anthoine Hubert jött be. 

 Attól, hogy a második futamon nem jött össze a dobogó Russellnek, boldogan hagyhatja el Angliát hiszen 92 ponttal vezeti a bajnokságot míg csapattársa Hubert csak 57 pontos Fukuzumi 54, Aitken 52 ponttal áll. Lorandi 51, Alesi pedig a mai győzelemnek köszönhetően 42 pontos lett. Az ART Grand Prix toronymagasan vezeti a csapatok bajnokságát, 241 ponttal, Trident 91 pontos míg a Jenzer 87 ponttal áll. 

Folytatás 2 hét múlva Magyarországon a Hungaroringen!

gp3-silver-2.jpg