Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

GP3 Budapest Aitken a pole-ban

Kellemes napsütésben gyenge széllel és 23 fokos levegő hőmérséklettel kezdődött meg a GP3-asok időmérő edzése a mogyoródi pályán.

aitken.jpg

Az első 20perc eseménytelenül telt mindenki ki ment egy rohamra majd vissza és jött a várakozás. Az első sárgazászló bemutatásáig egészen a 25. percig kellett várni, ugyanis az egyes kanyar kijáratánál 4 perccel a vége előtt a pálya szélére húzódott Maini. Ekkor kicsit fel szisszent mindenki, hogy itt véget is érhet az időmérőedzés. Aztán tovább tudott menni, majdnem egy kört, egészen a célegyenesig amikor is újra leállt. Jöhetett a piros zászló és ekkor már csak kevesebb mint 2 perc volt hátra így a versenyirányítóság már nem indította újra az edzést.

aitken1.jpg

Vaxivierenek sem volt már ideje javítani, így az utolsó helyet szerezte meg élete első GP3-as időmérőedzésén, 1.8mp-et kapva Aitkentől.

Az első 3 nyilatkozata:

aitken-inter.jpg

Aitken: "A tegnapi nap nagyon nehéz volt, nem állt össze semmi, a tapadással is küzdöttünk. Ma reggelre állítottunk az autón és nagyon boldog vagyok, hogy meg szereztem az első helyet! Nagyon nehéz edzés volt főleg a végén a sárga zászlóval és a pirossal. Nagyon boldog vagyok és szeretném megnyerni a mai főfutamot. Az előzés nehéz, de ezt csak akkor gondolod ha te vagy hátul. Mindent meg fogok tenni"

russelinter.jpgRussell: "Tegnap gyors voltam. Nagyon gyors. Nem tudom mi történt ma. Nem jött az a tempó mint ami tegnap. A második hely nem a világvége, enyém lesz a belső ív az egyes kanyarban így egy jó rajttal akár Aitken elé is kerülhetek. A DRS.nek köszönhetően valamivel könnyebb lesz előzni már ezen a pályán. De nagyon kemény versenyre számítok."

fukuzumi-inter.jpg

A harmadik helyezet Fukuzumi: "Igen, megint harmadik. Kicsit frusztrált vagyok a csapattársak miatt hiszen mindig második harmadik vagy negyedik vagyok. Nem vagyok boldog a harmadik hellyel. Nem vagyok elégedett a mai vezetésemmel sem.. A kettes szektorban veszítettem sok időt, és előzés szempontjából ez még mindig egy nehéz pálya. Barcelonában sem volt könnyű előzni és a DRS sem segített ezen. meglátjuk mi lesz."

Folytatás délután 17:30-tól az első futammal!