Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

GP3 Budapest 0. nap

A hétvége nulladik napján meglátogattuk a paddockot. Sok érdekességet véltünk felfedezni, az egyik mindenképp kiemelkedik az, hogy Matthieu Vaxiviere váltja a DAMS-nál ezen a hétvégén Santino Ferrucci-t aki Formula 2-zik ezen a hétvégén. Vaxiviere idén a hosszútávú világbajnokságban vesz részt, és mivel nem ütközik ezzel a hétvégével így rajthoz tud állni a Francia pilóta.

matt1.jpg

Niko Kari a következőket nyilatkozta a Magyar pályáról:
"Nagyszerű pálya, nagyszerű hangulattal. Nagyon sok Finn szokott kijönni erre a hétvégére. A pálya nagyszerű lett a tavalyi újra aszfaltozás után. Eredményes hétvégét szeretnék zárni. A főverseny nagyon fontos lesz, hiszen erről a futamról dönt az időmérőedzés, és ezen a pályán nagyon nehéz az előzés így nagy jelentősége lesz a megfelelő időmérőnek. Nagyon meleg hétvégére számítok" 

kari.jpg

Sok esélyes hétvégére van kilátás hiszen az előző versenyt Alesi nyerte meg, így biztosan hazánkban is szeretne nyerni, de ott vannak az ART-os fiúk akik kiválóan kezdték az első 3 fordulót. 

alesi.jpg

A Pirelli a kemény keveréket (fehér oldalfalú) hozta el erre a helyszínre magyarázatuk az volt, hogy a sebesség relatívan alacsony, sok kanyar található a pályán, és a pilótáknak meg kell tanulni be osztani ezt a keveréket is az edzések és a futamok során. Ezt a keveréket idén még nem használták. 

A végére egy kis érdekesség. 
-Az idei évben eddig egyedül a DAMS csapat nem állt még dobogón. 

dams.jpg

-Az egyéni bajnokság első 4 helyén ART Grand Prix-es pilóta található. Russel, Hubert, Fukuzumi, Aitken sorrendben.

art.jpg

Holnap csak egy szabadedzés vár a pilótákra, ami délután 17:50-18:35-ig fog tartani.

Találkozunk holnap!