Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

GP3 - Silverstone előzetes.

csütörtök
Szabadedzés: 17.45-18.30

péntek
Időmérőedzés: 11.05 - 11.35
Sajtótájékoztató: 17.30

szombat

Főverseny: 17.30 (20 kör)
Sajtótájékoztató: 19.15

vasárnap
Sprint verseny: 09.00 (15 kör)


Szezonstatisztika:

-1pont különbség van, a bajnokságban élen álló Fukuzumi és Russel között.
-4 verseny 4 különböző győztes (Fukuzumi, Maini, Russel és Hyman)
-9 különböző pilóta állt dobogón az idei szezonban 4 futam során. Név szerint Fukuzumi, Lorandi, Pulcini, Boccalacci, Maini, Aitken, Russel, Alesi, Hyman.
-5 különböző csapat versenyzői álltak már dobogón. Az ART GP, Jenzer motorsport, Arden, Trident és a Campos racing versenyzői.

Ráhangolódás:

George Russel - ART Grand Prix versenyzője a következőket nyilatkozta.

"Nagyon izgatott vagyok, hogy újra itt lehetek Silverstone-ban. Nagyon sok szép pillanat köt a pályához, ezen a pályán teszteltem elsőnek Formula 1-es autót. Silverstone egy nagyszerű pálya és mindig nagyon különleges a hazai pálya, haza tudok menni, otthon az ágyamban aludni. Nagyon sok barátom van itt és természetesen itt a családom is, ez egy különleges verseny ebben az évben!"

"Érdekes lesz ez az új 4 napos lebonyolítás, hiszen ma délután Magyar idő szerint 17:45-kor veszi kezdetét a szabadedzés, ami picit más számunkra és a nézők számára is. Nagyon nehéz egy jó kört menni a silverstone-i pályán, sok nagy tempójú kanyar található rajta és nagyon technikás részek is helyet kaptak a vonalvezetésben. Ha az ember kiesik a ritmusból akkor nagyon nehéz dolga van és gyakorlatilag dobhatja a kört."


A GP3-as sorozat ezen a hétvégén visszatér pályára méghozzá az idei szezon 3. futamával a Nagy-britániai Silverstone-ba, egy nagyszerű Spielbergi hétvége után. Az egykoron katonai reptérnek használt területen, hosszú, gyors pálya épült amit 2010-ben építettek át és azóta is ezt a formát használja. A csapatok most egy teljesen más kaliberű pályán versenyeznek, mint múlthéten Ausztriában. Az idő rövidsége miatt nagyon gyorsan kell át állniuk a teljesen más kihívást jelentő pályára. Az előző versenyen az Osztrák futamon az ART Grand Prix dominált, amikor is az időmérőn az első két helyet megszerezték (Russel és Aitken) és egy edig példátlan első futamot hozva, amikor is mind a négy ART Grand Prix autó végzett az első négy helyen. Russel Aitken Fukuzumi és Hubert sorrendben. 

Az egyéni bajnokságban Fukuzumi egy ponttal vezet Russel előtt, Hubert 15 ponttal harmadik helyen van ami azt jelenti, hogy az ART GP toronymagassan 173 pontjával vezet a Jenzer és Trident előtt. 

Mario Isola a Pirelli embere a következőket mondta:

"Silverstone nagy kihívások elé támasztja a gumikat. Ugyan azokat a keverékeket hoztuk el amiket tavaly is használtunk itt. A GP3-ban a kemény keverék sokáig bírja a terhelést de a kopást elemévé kell tenni a játéknak, hogy a versenyzők el sajátítsák a gumikezelést."

Figyelemre méltó:

-Russel első győzelmét szerezte az ausztriai első futamon.
-Hyman szintén először nyert a GP3-ban a spielbergi 2. futamon.
-Aitken először végzett dobogón ahogy Alesi is a GP3-ban.
-Fukuzumi 4 futamból háromszor a dobogón állt.
-Boccalacci 3 rajthelyes büntetést kapott amiért Spielbergben össze ütközött Lorandival a második futam utolsó körében.
-6 csapatból 5 már állt dobogón.
-Tavaly Alexander Albon szerezte meg a pole pozíciót egy 1:47.348-as idővel. 

A bajnokság hivatalos honlapja itt található: www.gp3series.com
Kövess minket a Twitteren: @ GP3_Official
Kövessen az Instagram-on: @ gp3_official
Kövess minket a Facebook-on: @ GP3SeriesOff

Egy kis érdekesség a végére Giuliano Alesi (Trident) 5 pozíciót javított a bajnokságban az első futam (Barcelona) és a Spielbergi 2. futam között.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.