Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Formula 2 avagy Charles Leclerc dominálása

2017.07.06

Charles Leclerc. 2014 óta ível nagyon nagy ívben felfelé a karrierje. 

2014-ben még Formula Renault 2.0-ban ment majd 2015ben a formula 3-ba ment. 2016-ban megnyerte a GP3-as bajnokságot idén pedig a formula 2-ben (régi nevén GP2-ben) harcol a bajnoki elsőségért amire nagyon jó esélye van, hogy meg szerezzen idén. Tavaly tesztelt a Haas-al illetve a Ferrari Academy tagja.

charles-leclerc-art-test-gp3.jpg

Idén 8 futamból 3-at megnyert mellette szerzett még egy 2. és egy 3. helyet is. Két kiesés is található a neve mellett. Hazai futamán Monacóban nem sikerült célba érnie egyik futamon sem. 122 ponttal vezeti a bajnokságot az az Oliver Rowland előtt akinek 80 egység van a neve mellett és a Renault fejlesztő pilótája. 

Spielberg avagy Redbull ring (régi nevén A1 ring). Tavaly Leclerc a GP3-ban is megállíthatatlan volt és a többiekre nézve idén is nagyon jó esélye van arra, hogy ismét a dobogó tetején álljon. Persze ha nem szól bele az időjárás és egyéb technikai gondok. 

De ehhez talán lesz egy két szava Markelovnak is, akinek tavaly egy nagyon furcsa baleset jött össze az első futamon. Ugyanis a boxból kihajtva hajtott az egyes kanyarban a box kijáratot elválasztó korlátnak.

gp333.jpg

Ott vannak természetesen a fordított rajtrácsra taktikázó emberek is például Matsushita, Nato, Vries. Tehát nagyon nem lesz egyszerű dolga Lecrecnek de ismerjük milyen. A lehetetlent azonnal megoldja a csodákra várni kell néhány másodpercet alapon lévő versenyző.

Ne feledjétek Pénteken 12 órától már kezdődnek a programok az F2-ben is. Jön az edzés amiről természetesen olvashattok majd az oldalon.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.